fbpx

Szobafestés tudni valók

1, Vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon a 06 20-446-9146 számon vagy írjon e-mailt a norbifestes@gmail.com-ra.

2, Megbeszéljük, hogy milyen munkálatokat hol és kb. mikor kellene elvégeznünk. Amennyiben van a munkára kapacitásunk, egyeztetünk egy időpontot. Helyszíni felmérése általában 1-2 napon belül (a helyszíni felmérés ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár).

3, Találkozunk a helyszínen, ahol felmérjük a felületek nagyságát, részletesen megbeszéljük elképzeléseit és hogy milyen határidővel tudjuk vállalni.
Az árajánlatot anyagkalkulációval elküldöm az e-mail címére 1-2 napon belül.

4, Elfogadott árajánlat esetén felhívom önt és egyeztetjük a munkakezdés pontos időpontját.

5, A megbeszéltek szerint elvégezzük a munkálatokat, a munkahelyet tisztán és kultúrált állapotban adjuk át.

6, Munkakezdéskor:
A szükséges anyagokat (Pl: takarófólia, takarópapír, glett, festék) igény esetén a helyszínre szállítjuk.
Amennyiben van a lakásban bútor, összepakoljuk, karnisokat, lámpákat, kapcsolókat maszkoljuk vagy szereljük a megbeszéltek szerint.
A padlót takarópapírral, vizes festékkaparáshoz plussz fóliával fedjük. Szekrényeket, burkolatokat és egyéb tárgyakat fóliázzuk.
Az összes nem festendő felület és tárgy szélét maszkolószalaggal kiragasztjuk (ez a színhatárképzés).

A mi elvünk a minőségi precíz munka a legjobb áron.

Büszkék vagyunk rá hogy a sok évvel ezelőtti “ügyfeleink” ismét minket választanak,
tovább ajánlanak szomszédhoz, rokonhoz, ismerőshöz.

Mi a festési anyagokat a 20 éves tapasztalatunk alapján választjuk ki, a szerintünk legmegbízhatóbb Kőházy Festékáruház-lánc üzleteiből szerezzük be.
A festési anyagokon nem keresünk, mindig számlával igazoljuk ön felé.

Érdemes a lakásfelújítás előtt akár hetekkel felkeresnie minket nyáron általában hetekre be vagyunk táblázva, viszont a tisztasági festést rövid időtartama miatt napokon belül el tudjuk kezdeni.
Egy átlagos lakás tisztasági festése egy két napot vesz igénybe.

Amennyiben minket választ, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailban.
Egyeztetünk egy időpontot az ingyenes helyszíni felméréshez, ahol megbeszéljük elképzeléseit és igény esetén szakmai segítséget nyújtunk.

Természetesen minden munkánkra garanciát vállalunk.

– Norbi és Norbi szobafestők

Lakásfelújítási, festési munkálatok sorrendben:

Amennyiben nem üres a lakás, végezheti a tulajdonos vagy ránk bízza: Az összes bútort középre toljuk úgy, hogy körbe tudjuk létrázni így elérjük a mennyezetet, falakat. Annyi kérésünk van, hogy a tulajdonos, ha teheti érkezésünk idejére a törékeny, értékes tárgyakat (porcelánkészlet) pakolja el a polcokról, az összes többit megoldjuk.

A padlózatot takarópapírral fedjük, ragasztó szalaggal rögzítjük, majd a bútorokat fóliával védjük. Maszkoló szalaggal kiragasztjuk a lábazati szegőket, burkolatok, nyílászárók, kapcsolók széleit, jelentősen lecsökkentve a festés utáni takarítást.

Amennyiben teljesen új felületet szeretne vagy szükséges a falkaparás először fóliával akarjuk a padlózatot ugyanis a kaparáshoz a falakat többször áztatnunk kell és a papír ezt nem bírná ki. Kaparás után a sitt a fóliával együtt zsákokba kerül és a padló megkapja a papírtakarást.

A penész a vakolatba is beeszi magát nem elég csak lekaparni,vegyszerrel mossuk át az érintett felületeket többször is, komoly penészedés esetén penészgátló adalékot adunk a gletthez és festékhez is.

Kaparás után vakolaterősítő alapozás szükséges, ami a port is megköti részben ettől lesz tartós a festésünk, ez a réteg fogja az összes többit hordozni, ezt egy egyszerű permetezővel fújjuk a falakra. Az ablak, ajtó, lámpa mellett ecsettel kenjük fel.

Vakológipsszel (rigips) történik a gyors kötés és száradás miatt. A hornyok minden esetben dryvit hálózást is kapnak, így később sem repednek el.

Az élvédő, amellett, hogy védi az éleket a mechanikai sérülésekkel szemben egyben egyenesebbé is teszi azt. Glettelő gipszbe ágyazzuk, nagyon görbe sarkokon igény esetén vízmérték mellett rakjuk. (vízmértékes élvédőzés) Boltívekre műanyag hajlítható élvédőt rakunk.

Egy-két végigfutó repedés szinte minden lakásban van, ezt öntapadós hézagerősítő hálóval fedjük, többször gletteljük. Teljes felületek esetén dryvit hálóval gipszbe ágyazva vagy üvegszövettel a falra ragasztva tartósan megszüntethetjük a pókhálószerű összerepedezett falakat.

Új vakolatra, festett de csúnya falakra, kapart felületekre szükséges a glettelés, más néven felületkiegyenlítés. Különféle rigips vakoló és glettelőgipszeket használunk felülettől függően.
6-30 vakológipsz, 3-6 glettelőgipsz, 0-10 rimano plus, rigips super hézagoló gipsz. A glettelés legalább két rétegben történik az extra minőség vagy nagyon rossz felület esetén 3 réteget igényel. Gipszkarton esetén a bandázsolás (illesztéseknél) kettő majd a teljes felületen még kettő tehát összeseb négyszeri glettelést igényel.

A glettelés a csiszolás után nyeri el végső formáját, ezután a teljes felületet portalanítjuk és összesöpörjük.

Bizonyos festékek (pl:latex) vagy élénk szín esetén ismét alapozunk diszperziós alapozóval, így a falak nedvszívó hatását kiegyenlítjük és nem lesz foltos a festés. A rétegek között végezzük a szilózást különböző felületek találkozásánál, pl: gipszkarton és vakolt falaknál, nyílászárók és spaletta, burkolatok és fal találkozásoknál.

Két festékréteg közt ismét javítjuk a falakat, amit ismét csiszolunk, portalanítunk és a foltokra ráfestünk. Ettől lesz még szebb a festésünk, csak ezután visszük fel a második réteg festést. Erős élénk színek esetén vagy ha sötét színt festünk világosabbra igényelhet egy harmadik réteg festést.

Minden esetben elvégzünk magunk után egy alap takarítást, de munka közben is többször takarítunk. A lépcsőházat, liftet takarítjuk magunk után és munkavégzés közben is odafigyelünk a tisztaságra.
A takarópapírt, fóliákat, maszkoló szalagokat zsákokba szedjük és felsöprünk. A bútorokat a helyére toljuk, leszerelt karnisok, polcok is visszakerülnek.

Amennyiben nem tudja a sittet elhelyezni saját zemetesükbe, igény esetén elszállítjuk, tisztasági festésnél 2-3 zsák, lakásfelújításnál 10-20 zsák sitt is keletkezhet. A sittet kisteherautóval kijelölt átvevőhelyre szállítjuk ahol fizetni kell a lerakásért. Amennyiben bontás vagy egyéb okokból még több a sitt, úgy konténert szükséges bérelni, tudunk benne segíteni.